Over Worst

De oude Grieken en Romeinen begrepen al dat gemalen vlees in een darm een goede manier is om de minder luxe delen van een dier te verwaarden. Stukken vlees die taai waren werden fijngehakt en gemengd met zout en  kruiden. Salami ontleent zijn naam aan het Italiaanse woord ‘salame’, dat gezouten vlees betekent. Het worstmengsel werd in een darm gestopt en zo maakte men van de goedkope delen van het vlees iets heel erg lekkers. Worstmaken was lange tijd een een manier om ‘restvlees’ te verwerken. In Toscane werd venkelzaad toegevoegd om de slechte kwaliteit van vlees te verbergen en dit groeide uit tot de meest populaire smaak in gedroogde worsten.


 
 

Maak deze coleslaw voor bij de spareribs

13/02/2017

Maak deze coleslaw acht uur (of nog beter, een dag) van te voren en zet hem in de koelkast.

Ingrediënten

3 flinke el mayonaise (evt. meer naar smaak)

1,5 el appelciderazijn

1 el honing

2/4 tl selderijzaad

½ tl versgemalen zwarte peper

1 tl zout

½ middelgrote spitskool, gesneden in julienne

½ middelgrote rode kool, gesneden in julienne

1 grote appel (bijv. Jonagold), gesneden in julienne

1 winterpeen (of 150 gr bospeen) , gesneden in julienne

Handje rozijnen (optioneel)

Handje pecannoten (optioneel)

Bereidingswijze

Mix of klop de mayonaise, azijn, honing, zout, peper en selderijzaad goed op en doe in een grote kom. Voeg de kool, appel en peen en meng alles door elkaar totdat alles goed bedekt is. Zet opzij in de koelkast tot je de coleslaw gaat opdienen.