Bereide vleeswaren | Brandt & Levie

BEREIDE VLEESWAREN

Naast gedroogde vleeswaren maken we ook vleeswaren die gerookt, gebakken en gekookt worden. Hierbij laten we ons leiden door recepten van over de hele wereld. Zo maken we op een traditionele en vakkundige manier onze achterham. Daarvoor wordt de ham gepekeld, opgebonden, licht gerookt en gekookt op lage temperatuur.

Roken
Rook conserveert en geeft een typische smaak af. Je kunt warm roken waarbij het product ook meteen gaart, dat doen we met onze knakworsten. Hammen en spek roken we koud, waarbij de eerste later wordt gekookt en de laatste rauw blijft. Onze rookkast wordt gestookt met een combinatie van snippers van eiken- en appelhout. Roken is een kunst, belangrijkste aandachtspunt is dat het product eerst goed droogt anders ‘pakt de rook niet’.

We maken een traditionele paté de campagne, maar dan met een Hollandse twist door er groene peperbes en Amsterdamse jenever aan toe te voegen.

BEKIJK OOK

WORD DE 'WORST' FAN EN BLIJF OP DE HOOGTE

Website door Roel Oortgiesen