Bestellen en bezorgen | Brandt & Levie

VEEL GESTELDE VRAGEN

OVER BESTELLEN EN BEZORGEN

Hoe kan ik online bestellen?

Ga naar onze webshop.

Voeg producten toe aan je mandje.

Selecteer de gewenste leverdag en levertijd.

Betaal online.

Ontvang per mail een bevestiging van je bestelling.

Je producten worden klaargezet om verzonden te worden.

Ontvang een bevestigingsmail van onze transporteur Leen Menken met een track-&-trace-code.

Zorg ervoor dat je thuis bent op moment van levering.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen

Stuur een mailtje met je vraag of wens naar webshop@brandtenlevie.nl onder vermelding van je ordernummer en we gaan ons best doen om je te helpen.

Op welke manier kan ik betalen?

Je kan betalen via iDEAL of creditcard. Betalingen worden uitgevoerd door Stichting Mollie Payments.

Ik heb geen e-mail ter bevestiging ontvangen

Het kan zijn dat de mail in je spambox is beland of dat je per ongeluk een typefout hebt gemaakt met het invullen van je mailadres. Heb je deze twee opties bekeken en nog steeds geen mail? Neem dan even contact met ons op via webshop@brandtenlevie.nl.

Op welke dagen kan ik mijn bestelling ontvangen?

We leveren alleen op woensdag tussen 17.30 uur 21.30 uur (bestellen voor maandag 14.00 uur) en zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur (bestellen voor donderdag 14.00 uur).

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op moment van levering?

Het beste is natuurlijk dat iemand aanwezig is op het door jou aangegeven adres. We leveren verse producten af die na ontvangst goed (en evt. gekoeld) bewaard moeten worden. Ben je toch niet thuis? Dan leveren we het pakket bij de buren af.

Waarom bezorgen jullie niet dagelijks?

We maken culinaire worsten die we zo vers mogelijk bij jullie willen afleveren. Op de knakworst en boudin blanc na, maken we alles op bestelling vers. Deze vakkundig gemaakte producten kunnen we daarom maar twee keer per week bezorgen.

Wat zijn de verzendkosten?

Vanaf een ordergrootte van € 100,- is de verzending gratis, bij kleinere bestellingen vragen we een transportbijdrage van € 4,95.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Al onze verse producten worden vacuüm of gasverpakt. Onze droge worsten in papier gewikkeld. We versturen je bestelling in een kartonnen doos, het transport wordt gedaan door Leen Menken wat gekoeld levert.

Waar leveren jullie?

Wij leveren door heel Nederland behalve op de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen. Voorlopig is onze webshop niet bestemd voor België.

OVER ONZE DROGE WORST

Hoe bewaar ik een droge worst?

De beste plek voor een droge worst is de maag. Mocht je de worst toch willen bewaren doe dit dan op een koele en donkere plek. Wij raden aan om de worst in vetvrijpapier te rollen en in de koelkast te leggen. Veel verkooppunten hebben ook bewaarzakjes.

Kan ik het velletje eten van de droge worst?

Je kunt het velletje eten, maar het is gebruikelijk om deze te verwijderen. De schimmels en gisten aan de buitenzijde hebben hun werk al gedaan.

Is jullie droge worst rauw?

Droge worst is niet gegaard. We zouten, fermenteren en drogen de worst. Zo is die wel geconserveerd, maar technisch gesproken nog rauw.

Mag je droge worst eten als je zwanger bent?

Er zijn veel discussies over wat men wel en niet mag eten bij zwangerschap. Wij zijn geen experts, maar raden aan (net als bij rauwmelkse kazen) de droge worst een tijdje aan je voorbij te laten gaan.

Wat is het witte aan de buitenkant?

Het witte poederachtige aan de buitenkant van de worst is schimmel. Deze schimmel zorgt dat het vlees zijn specifieke smaak krijgt. De schimmel kan verschillende kleuren hebben namelijk: wit, lichtblauw, oranje en lichtgroen.

Hoe lang kan ik de worst bewaren?

De droge worst is lange tijd houdbaar en daarvoor is het drogen van vlees ook bedoeld. Wij geven de worst vanaf verkoop een tht (tenminste houdbaar tot) van twee maanden, maar op de juiste manier bewaren zorgt ervoor dat de worst langer mee kan.

Zitten er gluten in de worst?

In onze droge worst zitten geen gluten. In onze verse worsten in principe ook niet, behalve in de boudin noir (bloedworst) en boudin blanc.

Zit er lactose in de worst?

In onze droge worsten zit sowieso geen lactose. In de boudin blanc zit dit wel in de vorm van room.

Waarom zit er suiker in de worst?

Suiker is voeding voor de melkzuurbacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een verlaging van de ph waardoor de worst geconserveerd wordt. De restwaarde van de suiker is in principe 0, maar we vermelden wel graag wat we in de worst stoppen.

Waarom zit er snijbiet in de worst?

Snijbiet is een natuurlijke bron van nitraat. De bacteriën die we aan de worst toevoegen zetten dit nitraat om in nitriet, dat de groei van kwalijke bacteriën tegen gaat.

OVER ONZE VERSE WORST

Hoe bereid ik een verse worst?

Laat de worst eerst 15 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm een stevige koekenpan op matig vuur. Dep eventueel de worst droog met keukenpapier. Braad de worst in een klein beetje (olijf)olie en/of boter in 12 minuten volledig gaar. Prik niet in de worst. Laat de worst een minuut rusten voordat je hem aansnijdt.

Waarom hebben jullie geen EKO keurmerk?

Wij staan achter biologische landbouw en veeteelt, maar het zegt niet alles. Het voer dat de smaak bepaalt proberen we zo divers en lokaal mogelijk te verkrijgen. Biologisch is dan niet altijd een optie.

Waar wij in geloven is: minimaal de ruimte die EKO voorschrijft. Altijd toegang naar buiten. Biggen worden geboren op het bedrijf waar ze opgroeien. Geen preventief medicatiegebruik. Gevarieerd voer van Europese bodem.

Zitten er gluten in de verse worst?

In onze verse worsten zitten in principe geen gluten, behalve in de boudin noir (bloedworst) en boudin blanc.

Zit er lactose in de worst?

In onze droge worsten zit sowieso geen lactose. In de boudin blanc zit dit wel in de vorm van room.

Kan ik de producten invriezen?

Gevacumeerde producten zoals de knakworst, curryworst en de boudin blanc/noir zijn geschikt om in te vriezen.

Waarom zit in jullie vleeswaren natriumnitriet?

Natriumnitriet, kleurzout of colorosezout zorgen ervoor dat vleeswaren na het bakken of koken hun kleur behouden. De paté en ham zijn daardoor mooi van kleur. Wij gebruiken dit in zeer beperkte mate.

WORD DE 'WORST' FAN EN BLIJF OP DE HOOGTE

Website door Roel Oortgiesen