ZO MAKEN WE ONZE DROGE WORST

In Italië hebben we de technieken voor droge worst geleerd en die hier in Nederland geperfectioneerd. Onze droge worsten worden gemaakt van diverse delen van ons goed gehouden Nederlands varken. Zo gebruiken we vlees van de schouder, nek, en stukken van de achterpoot én gebruiken we het rugvet omdat dit het mooiste vet is om te gebruiken in een droge worst.

Zouten
Het vlees wordt gezouten met zeezout uit Trappini en vervolgens gemalen en gekruid met verschillende kruidenmixen die we zelf maken. Daarna stoppen we het vlees in een natuurlijke darm en hangen we de worsten op.

Fermenteren
Om ervoor te zorgen dat de goede bacteriën hun werk kunnen doen worden de worsten opgehangen in een warmere ruimte met hoge luchtvochtigheid en wind. Het fermentatieproces wordt zo op gang geholpen en daarmee daalt de ph waarde en vermenigvuldigen de goede (smaakbepalende) bacteriën zich snel. De worsten worden een week gefermenteerd bij een temperatuur die oploopt tot 24 graden Celcius.

Drogen
Vervolgens worden ze, afhankelijk van de dikte van de worst, 3 tot 8 weken gedroogd in onze speciale rijpkamers. Dat gebeurt bij ons in speciale rijpkamers waar we het klimaat nauwkeurig kunnen reguleren. We kunnen windsnelheid, vochtigheid en temperatuur bepalen. 

Naast onze 7 vaste smaken droge worst, brengen we ieder kwartaal ook tijdelijke smaken uit.

BEKIJK OOK

WORD DE 'WORST' FAN EN BLIJF OP DE HOOGTE

Website door Roel Oortgiesen