Gedroogde vleeswaren | Brandt & Levie

GEDROOGDE VLEESWAREN

Onze gedroogde vleeswaren zijn van zeer hoge kwaliteit. Om dit te doen heb je de juiste ruimtes nodig, maar vooral veel kennis van zaken. We leerden in Italië van de besten en passen die kennis nu toe in Nederland.

We selecteren de technische delen op de juiste vet- en vleesverhouding. Voor de hele delen vlees die we drogen, koken of roken is het altijd belangrijk om ze goed te zouten. Dit zorgt voor de smaak en conserveert. Producten die we drogen zoals de coppa en pancetta gaan op een droge pekel van grof zeezout en kruiden.

Hele nekken, buiken, rugfilets en achterpoten worden gedurende twee tot vier weken gezouten met grof zeezout uit Trappini. Om de drie dagen wordt het zout er verder in gemasseerd en de delen gekeerd om zo het zout op een gelijke manier te verdelen. Na de pekel worden de hele delen afgespoeld en opgebonden om vervolgens kort gefermenteerd te worden en voor 8 tot 100 weken te drogen in onze rijpkamers.

BEKIJK OOK

WORD DE 'WORST' FAN EN BLIJF OP DE HOOGTE

Website door Roel Oortgiesen