GOED GEHOUDEN NEDERLANDS VARKEN

Het grootste deel van het vlees dat in Nederland wordt gegeten, is bio-industrievlees. Van dieren die een slecht leven hebben gehad. Dat moet anders! Daarom wordt alles in onze worstenmakerij gemaakt van goed gehouden varken. Dit zijn onze eigen varkens die leven bij bevriende boeren én biologische varkens van Nederlandse bodem.
Op het label zie je van welk varken de worst is gemaakt: ‘biologisch’ of ‘van ons eigen varken’.

HET BRANDT & LEVIE VARKEN

Onze eigen Brandt & Levie varkens komen van bevriende boeren. Samen met hen hebben we een duidelijke visie op een goed varkensleven: een varken laten opgroeien op een zo natuurlijk mogelijke manier. Waarbij ze alle aandacht krijgen, vrij rond lopen in het bos of de wei, de biggen opgroeien bij hun moeder en ze gevarieerde en kwalitatieve voeding krijgen.

De Brandt & Levie varkens krijgen we in het geheel binnen. We nemen de verantwoordelijkheid dat ze van kop tot staart worden verwaard. We maken hiervan niet alleen droge worst maar ook verse worst, gedroogde en bereide vleeswaren.

SANDER EN ROOS KERKHOFFS

In de Gelderse Achterhoek houden Sander en Roos een kruising van Bentheimer varkens die het hele jaar vrij naar buiten kunnen, de weide in. In de weide wroeten hartenlust en schuilen ze wanneer nodig in schuilhutten. Ze krijgen de tijd om rustig te kunnen groeien en blijven enkel binnen wanneer de biggen net geboren zijn.
“Ik denk dat een landbouw mogelijk is die recht doet aan de natuurlijke behoeften van dieren, heerlijke producten oplevert en geen vervelende gevolgen heeft voor de generatie van nu of na ons.” Sander Kerkhofs

Wil je meer te weten komen over Sander en Roos en hun boerderij Sandershof, klik dan hier

BEN BRUURS EN THEA MOONEN

Op de boerderij van Ben en Thea wordt natuur inclusief geboerd. De varkens worden ingezet in verschillende projecten met betrekking tot natuurbeheer waardoor zij altijd vrij kunnen rondlopen in de natuur. Enkel tijdens de kraamperiode blijven de biggen en de moeder binnen om hun geborgenheid te kunnen garanderen.
“Wanneer het varken jong is moet het veiligheid en warmte kennen, geborgenheid eigenlijk. Bij ons is de kraamperiode ook altijd binnen ter bescherming van de biggen. Wanneer het varken ouder is mag hun leven zo ruig mogelijk zijn. De grote velden in en naar hartenlust kunnen wroeten.” Ben Bruurs

Wil je meer weten over Ben en Thea en hun boerderij Den Elshorst, klik dan hier

HET BIOLOGISCH VARKEN

We werken ook met vlees van biologische varkens van Nederlandse bodem. De varkens krijgen veel leefruimte, lopen in de frisse buitenlucht en krijgen 100% biologisch voer. Biologisch garandeert de hoogste standaard van dierenwelzijn. Daarom kiezen we voor bedrijven die door
SKAL zijn gecertificeerd als biologisch bedrijf.

SKAL zet zich in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Dierenwelzijn staat hierbij hoog in het vaandel. SKAL hanteert de hoogste standaard wanneer het gaat om zaken als weidegang, huisvesting, herkomst, gezondheidszorg en voeding. Ze ziet er nauwlettend op toe dat deze eisen ten alle tijden worden nageleefd door de aangesloten boeren.

Een deel van ons droge worstassortiment maken we van onze biologische varkens en is daarom biologisch gecertificeerd.

Wil je meer weten over SKAL, klik dan hier.

Website door Roel Oortgiesen