DIT IS ONS VERHAAL

Wij zijn Jiri, Geert en Samuel en dit is ons verhaal. Drie chefs met een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Daarom leerden we het vak van worstmaker en begonnen we onze eigen worstenmakerij, waar we de lekkerste worst maken van goed gehouden varken.

Ons Verhaal van Brandt & Levie

VAN KOKS TOT WORSTMAKERS

Als chefs draaiden we onze eerste worsten in de keukens van de Amsterdamse horeca. Daar begon onze liefde voor worst. We experimenteerden erop los, want de wereld van worst is oneindig. Vers, gerookt, droog, gekookt, in alle mogelijke smaken. Een gerecht op zichzelf.

IN ITALIË

Om de beste droge worst te leren maken, reisden we af naar Italië. In het land van de beste gedroogde vleeswaren liepen we stage bij gerenommeerde slagers. De familie Savigni leerde ons hoe je een goede droge worst maakt, wat fermenteren is en welke delen het meest geschikt zijn voor de droge worst. We ontmoetten Dario Cecchini en werkten twee maanden in zijn slagerij, waar we swingend op The Beachboys producten maakten voor zijn restaurants en de slagerij. Maar misschien leerden we nog het meest van Carlo Petrini, oprichter van Slow Food international. Een organisatie die zich inzet voor good, clean & fair food. Iets dat zo vanzelfsprekend lijkt, maar helaas niet zo is.

Ons verhaal van Brandt & Levie
Ons verhaal van Brandt & Levie

TERUG MET EEN MISSIE

In Italië leerden we het belang van echt goed vlees maar zagen ondertussen dat veel worst gemaakt wordt van varkens die een slecht leven hebben gehad. Dat moest anders. Een goed varkensleven zorgt voor een goede kwaliteit vlees.
We kwamen met een missie terug in Nederland en begonnen aan ons avontuur: een eigen worstenmakerij. Waar we open en duidelijk zijn over wat je precies eet en we de lekkerste worst met aandacht draaien. In smaakcombinaties en met ingrediënten die je nog nooit in een worst proefde. En bovenal van varkens die een goed leven hebben gehad.

GOED GEHOUDEN VARKEN

We werken uitsluitend met goed gehouden varken. Eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem. Hiervan maken we worst en vleeswaren die inmiddels door heel Nederland worden gegeten en ook vanuit het buitenland wordt op de deur van onze slagerij geklopt. Zo inspireren we meer en meer mensen om beter vlees te eten.

Biologische varkens van Brandt & Levie
Website door Roel Oortgiesen