Ons verhaal | Brandt & Levie

ONS VERHAAL

VAN KOKS TOT WORSTMAKERS

Brandt & Levie worstmakers is een jongensdroom die is uitgekomen. Opgericht in 2011 en klein begonnen in Baambrugge, zijn we nu uitgegroeid tot een duurzame onderneming waarbij alles van kop tot staart van ons goed gehouden Nederlands varken wordt gebruikt. We werkten allen in verschillende restaurants en runden gezamenlijk een cateringbedrijf en table d’hôte.

IN ITALIË

Tijdens een lange reis hebben we bij vooraanstaande charcutiers op Corsica mogen werken en bij de beste Italiaanse slagers het geheim van vakkundig worsten maken mogen leren. Zo hebben we uiteindelijk stage gelopen bij Dario Cecchini. We kwamen erachter dat zelfs in de bakermat van salami niet altijd het beste vlees wordt gebruikt. Vanuit de Slow Food-filosofie wisten we dat we dit anders wilden aanpakken.

 

 

TERUG IN NEDERLAND

Teruggekomen waren we enthousiaster dan ooit om zelf aan de slag te gaan. In Baambrugge begonnen we zelf met het maken van verschillende smaken worsten. Alle technieken die we in Italië hebben geleerd pasten we toe, waarbij we uitsluitend het beste varkensvlees van eigen bodem gebruikten. Uit een lange testfase rolde de basis van ons merk. Zeven smaken droge worst. Al snel volgden meer producten en veranderden we van koks in worstmakers.

 

 

WORST DONE GOOD

Sinds we begonnen met Brandt & Levie hebben we altijd een duidelijk doel gehad: de beste worsten produceren op een verantwoorde manier. Daarmee willen we mensen inspireren minder vlees én beter vlees te eten. We bezoeken geregeld onze varkensboeren en weten daardoor precies waar ons vlees vandaan komt. De kwaliteit van een worst begint namelijk al bij de boer.

 

WORD DE 'WORST' FAN EN BLIJF OP DE HOOGTE

Website door Roel Oortgiesen