Het Team

Brandt & Levie het klink misschien alsof we met zijn tweeën zijn, in werkelijkheid zijn we met meer. We begonnen Brandt & Levie als drie vrienden (Jiri, Geert en Samuel). Al snel doken er steeds meer vrienden en bekenden op in de slagerij. Sommigen draaiden een paar dagen mee anderen bleven langer hangen. Het team werd groter, maar het gevoel van kameraadschap bleef! We stellen je graag voor aan ons team waar we zo trots op zijn.

Jiri Brandt – oprichter

Jiri is met Geert de eindbaas van de worstmakerij. Jiri houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van recepturen en onderhoudt het contact met onze boeren.

Geert van Wersch – oprichter

Geert is het organisatietalent van Brandt & Levie en zorgt ervoor dat de achterkant van ons bedrijf op orde is. Daarnaast is Geert een hele goede chef en bewaakt hij met Jiri en Wouter de kwaliteit van ons product.

Samuel Levie – oprichter

Samuel houdt zich bezig met hoe we Brandt & Levie als bedrijf kunnen verbeteren en verduurzamen. We vinden het belangrijk dat onze worst goed is voor iedereen in de keten en daar werken we dan ook hard aan. Samuel treedt ook vaak als woordvoerder naar buiten.

Wouter Leeuwenburg – chef festival

Wouter is onze oude productiechef en regelt nu alle externe activiteiten van Brandt & Levie. Daarnaast geeft hij de workshops in ons atelier!

Oscar de Beus  – productiechef

Oscar werkte tijdens zijn jonge jaren al in een ambachtelijke slagerij. Na een paar jaar als manager bij een sportmerk wilde hij weer aan de slag met vlees. Hij kwam bij ons binnen in zijn eerste leerjaar en is nu onze productiechef.

Herman Mulder – worstmaker

Herman is de nestor van de slagerij. Een echte Hollandse slager, maar hij eet het liefst Indisch. Zijn levensmotto: Waardeer wat je hebt.

Kees Groot – uitbener

Auto’s en varkens, Kees haalt ze vliegensvlug en met precisie uit elkaar. Kees is onze uitbener die ‘s ochtends om 4:00 als eerste begint.

Joop Prins – uitbener

Joop is altijd goed gehumeurd en zit nooit stil. Hij is verantwoordelijk voor de scherpe messen en als er iets kapot gaat dan kunnen we ervan opaan dat Joop het weer in elkaar zet.

Martijn Klaasen – worstmaker

Martijn heeft als kok in de keuken gewerkt en kan dus goed overweg met een mes in zijn hand, maar vond de werktijden tot diep in de nacht maar niets. Inmiddels staat hij om 04:00 klaar in de slagerij om het uitbeenwerk te doen met Kees en Joop. Hij gaat bijna elk weekend met zijn ouders, broer en hond naar de camping en eet het liefst een groene appel.

Daniel Snoek – leerling worstmaker

Er is maar één plek waar Daniel liever is dan in de slagerij en dat is in een bos en dan verkleed. Daniel luistert als echte larper naar zijn favoriete band, Black Metal Dimmu Borgir.

Apostolos Theodoridis – worstmaker

Zoals de meeste Grieken komt Apos uit Griekenland, maar dat ontkent hij. Apos beweert dat hij Surinamer is. Als zijn moeder in het land is eten we verdacht lekker Grieks. Hij is met afstand de grappigste in de worstmakerij en overal inzetbaar.

Hishaam Eldewieh – markt – festival

Hishaam is naast een vaste kracht op de markt ook een begenadigd fotograaf. Hij draait festivals en staat altijd klaar voor het bedrijf.

Henk-Jan Brand – leerling worstmaker

Henk-Jan komt uit Winterswijk en deed ooit een uitbeendemonstratie bij boerderij ’t Helder waar onze varkens vandaan komen. Hij studeert nog aan de Slagers Vak Opleiding en staat vaak in ons slagerijtje op de Archangelkade, daarnaast zorgt hij dat de rookkast altijd rookt.

Arno Angenent – slagerij

Via via kwamen we in contact met Arno en sinds de zomer is hij vast onderdeel van ons team op maandag. Rustig, vriendelijk, kundig, loyaal. Arno praat graag over zijn twee zonen en zijn club Ajax Amsterdam.

Joke Bierma  – administratie

Joke is een Friezin en gaat regelmatig een weekend terug naar het hoge noorden. Ze woont nu al jaren in de Jordaan en houdt enorm van honden. Ze doet bij ons de administratie en werkt daarnaast ook nog voor twee ontwerpbureaus in Amsterdam.

Ali Ebadi – chauffeur

Ali heeft ons vanaf het allereerste begin geholpen met het bezorgen van de worst en hij is de vader van een van onze beste vrienden. We zijn er trots op dat we de gezelligste chauffeur van Nederland hebben.

Emmanuel – inpak

Emmanuel is een brede kerel met een brede lach. Hij is zondermeer de sterkste van het team van Brandt & Levie. Dat is ook nodig, want hij ontvangt alle inkomende producten en zorgt ook dat al onze producten het pand verlaten.

Vincent –  verkoop

Vincent reisde ooit door heel Afrika. Niet om te leren hoe daar worst wordt gemaakt, maar om zijn wereldbeeld te vergroten. Hij is geïnteresseerd in alles wat op zijn pad komt en zo is onze slagerij ook op zijn pad gekomen. Hij onderhoudt de contacten met onze klanten en rent af en toe een marathon.

Guusje – verkoop

Guusje is een echte slagersdochter. Haar ouders runden jarenlang slagerij Broekhof in Haarlem dat o.a. bekend stond om de hoge kwaliteit Hollands Lamsvlees. Herman kent de familie goed en is beste maatjes met Guusje, ze zitten altijd naast elkaar bij de lunch.

Ling – productie

Ling is dol op koffie, koffie en koffie. Deze kleine man werkt daardoor als een speer en is altijd in de weer. Af en toe worden we getrakteerd op verse loempia´s, gevuld met komkommer, gember en mihoen.

Abdel – productie

Abdel was de MEP held bij ‘van Vlaanderen’, een bekend Amsterdams restaurant. Daar werkte hij met Geert zij aan zij. Nu staat hij bij ons in de productie en verzorgt iedere dag de lunch.

Tim – inpak

Tim is de neef van Jiri, klein van stuk, maar een enorm hart. Hij heeft een prachtig gezin en denkt altijd met ons mee hoe we de processen kunnen verbeteren.

Joewe markt – festival

Joewe doet samen met Hishaam de markt en festivals. Daarnaast rijdt hij op woensdag bestellingen rond in Amsterdam. Hij is altijd geluidtechnicus geweest en super handig. Zonder hem was het een stille boel geweest tijdens ons openingsfeest.

Caspian – productie

Caspian is aan komen waaien en ergens aan blijven hangen, want hij is er nog steeds. Een jongen die iedere dag vanuit Leiden naar Amsterdam reist om ons met alles te helpen. Hij wist niks over het werk in de slagerij, maar leert enorm snel.