Andijvie met gedroogde worst

Maak eens een gerecht met droge worst.

Droge worst is lekker om zo te eten, bij de borrel of zelfs op een pizza. Maar het is ook lekker in een gerecht met groenten. In Italië leerden we van de familie Savigni, dat droge worst met chili een goede match is met andijvie.
Andijvie is overal verkrijgbaar en laten wij nu toevallig een droge worst met chili maken..

Recept

1. Was en snijd de andijvie in de lengte in vieren. Kook de andijvie een minuut of 2 in ruim kokend water. Giet de andijvie af en laat goed uitlekken.

2. Zet een koekenpan op het vuur en voeg ruim olijfolie toe. Bak op laag vuur de knoflook, de verkruimelde peperoncini en de in blokjes gesneden chiliworst. De knoflook mag een klein beetje kleuren maar let op dat die niet verbrand! Dan wordt de knoflook bitter. 

3. Voeg de andijvie toe aan de koekenpan en roer alles goed door. Knijp de halve citroen uit over het geheel.

4. Schep op een bord en eet smakelijk!

Tip: Probeer eens een andere bladgroenten in dit gerecht. Denk bijvoorbeeld aan cime di rapa, cavolo nero (palmkool) of mooie stronken boerenkool.

17/11/2018

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

800 gram kroppen andijvie

4 teentjes knoflook, fijngesneden

2 gedroogde peperoncini, verkruimeld

2 gedroogde chiliworsten, in blokjes

1/2 citroen

zout, naar smaak

Website door Roel Oortgiesen