Bao buns met worst van Vjeze en Samuel

Zelfgemaakt bao buns met worst en pittige komkommersalade 

Samuel en Fred, beter bekend als Vjeze, slingerden samen verse worst in ons slagerijtje. In het worstdeeg verdween onder andere veel Nederlandse sojasaus van Tomasu, Sancho peper en goed gehouden Nederlands varken maar ook Schipholgans. Ze doopten hun creatie tot ‘Chinese worst’.
In de uitzending van 5 uur live, belegden ze een zelfgemaakt bao bun met deze worst en topten ‘m af met een pittige komkommersalade. Hongerig en wil je zelf de handen uit de mouwen steken? We delen hierbij het recept voor de bao buns en komkommersalade. De worst, tja.. Die zul je zelf moeten maken of vervang ‘m door een andere lekkere verse worst!

Bereidingswijze

Meng de bloem met suiker, zout en bakpoeder. Activeer de gist door deze met een eetlepel lauwwarm water te mengen. Voeg dit alvast toe aan het bloemmengsel.
Verwarm de rest van het water samen met de azijn en de boter. Voeg dit samen met de melk ook toe aan het bloemmengsel. Kneed ruim 10 minuten tot er een elastisch maar niet te plakkerig deeg ontstaat. Dek de kom met deeg af en laat het op een warme plek ruim een uur rijzen.

Maak ondertussen de salade van komkommer. Snijd de halve komkommer over de lengte door en snijd vervolgens in dunne plakjes. Hak de rode peper en koriander fijn. Maak het aan met limoensap en sesamolie.

Vorm van het inmiddels gerezen deeg 15 kleine balletjes en rol deze ovaal uit. Bestrijk de bovenkant met zonnebloemolie en vouw ze voorzichtig dubbel. Laat de bao’s zo nog 20 minuten afgedekt rijzen.

Stoom de bao’s in ongeveer vijf minuten gaar. Bak de worst gaar in een pan en snijd deze in plakjes.
Vouw de broodjes open en vul met een aantal plakjes worst en de komkommersalade.

30/04/2019

Aantal personen: 6 tot 15 personen

Bereidingstijd:  1 uur en 45 minuten

Ingrediënten:
Voor de bao’s
500 gram bloem
40 gram suiker 
1 tl zout
1,5 tl bakpoeder
1,5 tl gist
150 ml water, lauwwarm
50 gram boter
1tl azijn
100 ml volle melk
1tl azijn
zonnebloemolie

 

Voor de komkommersalade:
½ komkommer
½ rode peper
½ bos koriander
1 limoen
2 el sesamolie

300 gram verse worst

Website door Roel Oortgiesen