Broodje paprikaworst omwikkeld met spek

Waarom je dit broodje worst moet maken

Die nieuwe braadworst Amandel Paprika is nogal een veelzijdige. We lieten je eerder zien hoe je hem als ontbijt serveert, maar dit worstje gaat ook gemakkelijk rond de lunchtijd naar binnen. Op een broodje bijvoorbeeld!

BEREIDINGSWIJZE

Snij tomaat en een halve sjallot in kleine blokjes en doe ze in een schaaltje met koriander, vers limoensap en peper en zout. Zet opzij.

Wikkel de worst in spek. Verhit olie of boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de worst op middelhoog vuur. Bak in dezelfde pan een verse jalapeñopeper totdat ie mooi rondom bruin is gebakken. Zodra de worst bruin en gaar is haal je ‘m uit de pan. 

Snij het broodje open en beleg het eerst met de tomatensalsa. Leg de worst erop en maak af en mayonaise, eventueel meer salsa en de jalapeñopeper.  

 

 

 

Voor 1 broodje

1 halve tomaat

1 halve sjallot

kwart bosje verse koriander, fijngesneden

1 limoen

1 verse worst Amandel & Paprika

2 plakjes dungesneden ontbijtspek

1 jalapeño peper

1 zacht broodje of halve baguette

1 el mayonaise

Website door Roel Oortgiesen