Carbonara

Maak deze Italiaanse klassieker die iedere thuiskok in zijn of haar repertoire moet hebben

Carbonara is een simpel gerecht met slechts een paar ingrediënten. Zorg er dan ook voor dat de ingrediënten die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. De Italianen gebruiken bij voorkeur guanciale, maar onze pancetta is een uitstekend alternatief. Probeer grote (biologische) eieren te gebruiken en goede Parmezaan. 

Bereidingswijze

Splits de eieren en rasp de Parmezaan. Meng de eidooiers met geraspte kaas en flink wat zwarte peper. Bewaar het eiwit en maak daar later bijvoorbeeld merengue of chocolademousse van.

Kook de pasta intussen beetgaar en giet af, maar bewaar een kommetje kookvocht.

Snijd de pancetta in blokjes en bak ze in ongeveer vijf minuten in een beetje olijfolie. Voeg de pasta samen met het kookvocht toe en roer alles goed door.

Draai nu het vuur onder de pan uit, wacht een minuut en voeg goed roerend het eiermengsel toe aan de pan. Hierdoor ontstaat een romige saus.

Let op: het minuutje wachten is cruciaal. Als je niet wacht of de pasta op het vuur laat, krijg je roerei door je pasta en dat wil je niet hebben.

Serveer de pasta met wat extra geraspte Parmezaan en grove peper. Mangiare!

27/11/2020

Ingrediënten

4 eieren

150 gram Parmezaan

zwarte peper, gemalen

200 gram pancetta

olijfolie

Website door Roel Oortgiesen