Het beste van Corsica proef je in onze nieuwe smaak droge worst

De allerbeste wilde oregano ter wereld groeit op oude lavagrond en wordt met veel zorg geplukt, gesneden en gedroogd

Op Corsica, de eerste stop van onze culinaire reis naar Italië, raakten we verknocht aan brin d’amour: schapenkaas die in een korst van aromatische, droge kruiden is gerold. Het is een streekproduct van het eiland en de naam betekent letterlijk ‘een stukje liefde’. En dat is precies hoe wij de smaak hebben ervaren.

Tijdens WorstLAB lieten we ons daardoor inspireren. We namen de kruiden die zo eigen zijn aan de Corsicaanse kaas en maakten er een nieuwe smaak droge worst mee die we tijdelijk aan ons assortiment toevoegen. Er zit bonenkruid in, rozemarijn, tijm en wilde oregano van Pantelleria, een klein, rotsachtig eiland net onder Sicilië.

Die oregano is het pronkstuk van deze worst. Pantelleria staat er namelijk om bekend wilde oregano van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Het bloeit er op oude lavagrond, is geuriger dan elders ter wereld en blijft na droging enorm lang op smaak. Daarnaast wordt het met veel aandacht met de hand geplukt, gesneden en gedroogd. Een mooi ingrediënt dat past bij mooi vlees!

Deze worst is tot eind juni verkrijgbaar in onze slagerij in de Houthavens, op de ZuiderMRKT, bij een van onze verkooppunten of via de webshop.

21/04/2018

Website door Roel Oortgiesen