De ideale winterworst bestaat uit porcini en rozemarijn

Er gaat weinig boven vlees van goed gehouden Nederlandse varkens met eekhoorntjesbrood en rozemarijn

Dat we elke drie maanden nieuwe smaken worsten maken, is niet alleen omdat we jullie willen blijven verrassen. Wij willen worsten maken die goed passen bij het seizoen waarin we ons bevinden. Voor deze winter ontwikkelden we deze topper: een grof gemalen worst van ons goed gehouden Nederlands varken, met gedroogd eekhoorntjesbrood.

Eekhoorntjesbrood, misschien nog beter gekend als porcini, is een geurige bospaddestoel die in gedroogde vorm geweldig veel smaak krijgt, en een delicatesse wordt.

We hebben de gedroogde paddenstoel in onze verse worst gestopt samen met verse rozemarijn en wat knoflook. Je kunt de worst natuurlijk gewoon bakken, maar het vlees in het darmpje leent zich ook heel goed om een stuk gevogelte mee te vullen of een pasta mee te maken. Ga je voor de pasta? Gooi er nog wat extra paddenstoelen en een beetje kaas of room doorheen. Houd voor meer recepten onze site in de gaten.

Deze worst is tot eind maart verkrijgbaar in onze slagerij in de Houthavens, op de ZuiderMRKT en bij een van onze verkooppunten.

11/01/2018

Website door Roel Oortgiesen