Ook dit jaar steunen we de Nationale Week Zonder Vlees

Vandaag is de Week Zonder Vlees gestart. Een week waarin terecht veel vragen worden gesteld over de huidige vleesconsumptie. Als worstmakers vinden we het alleen maar mooi dat mensen hierover nadenken en hierop handelen. Sinds wij 9 jaar geleden begonnen hebben we een missie en die is onveranderd: mensen inspireren beter vlees te eten.

Tijdens onze reis door Italië zagen we dat er bizar veel droge worst wordt geproduceerd voor de wereldmarkt. Vlees dat goedkoop in Denemarken of Nederland wordt ingekocht en wordt getransformeerd tot een Italiaanse delicatesse. Vlees van dieren die in de meeste gevallen nooit daglicht hebben gezien. Hoe kun je dat een delicatesse noemen? Nederland is kampioen dieren houden. We hebben mega veel varkens en kippen die worden gehouden op een manier die wij onbegrijpelijk vinden. Dat moet anders! Sinds het begin van ons jongensavontuur in 2011 is er al veel veranderd, maar we zijn er nog lang niet.

Dus we knokken door! Mensen moeten minder en beter vlees eten. Daar staan we als bedrijf voor. Door de Week Zonder Vlees hopen we dat mensen ook geïnspireerd raken om verder te kijken. Te kijken waar het vlees vandaan komt, hoe het dier heeft geleefd en of het met respect is verwerkt tot hetgeen er op jouw bord ligt. Niet alleen deze week, maar ook alle andere weken.

 

09/03/2020

Website door Roel Oortgiesen