Als worstmakers omarmen wij de Week Zonder Vlees

Hoe wij als worstmakers denken over De Nationale Week Zonder Vlees? Top initiatief! Al is het vanuit een andere invalshoek hebben we beiden dezelfde missie: meer bewustwording creëren ten opzichte van de vleesconsumptie.

Het begon meer dan 8 jaar geleden met een reis door Italië. Hier zagen we dat veel varkens die daar tot worst werden verwerkt uit de Nederlandse bio-industrie kwamen. Dat vonden we een onbegrijpelijke situatie. We werden aan het denken gezet over ons voedselsysteem en onze manier van consumeren.  Eenmaal terug in Nederland besloten we dat dit anders moest. We begonnen Brandt & Levie om zo mensen te inspireren beter vlees te eten.

Eenmaal opgericht gingen we hard aan de slag met het maken van droge worst van goed gehouden Nederlands varken. We wilden graag werken volgens het kop tot kont principe, zodat er niets van het varken verloren ging. Zo breidde het assortiment zich uit met verschillende gedroogde vleeswaren, verse en gegaarde worst maar ook zeep gemaakt van reuzel. Het assortiment veranderde maar onze missie bleef hetzelfde en tot op de dag van vandaag dragen wij deze vol overtuiging uit.

Door de Nationale Week Zonder Vlees hopen we dat mensen stil staan bij hun vleesconsumptie. We hopen dat mensen geïnspireerd raken om verder te kijken. Te kijken waar het vlees vandaan komt, hoe het dier heeft geleefd en of het met respect is verwerkt tot hetgeen er op jouw bord ligt. Niet alleen deze week maar ook alle andere. Ook wij geloven dat vlees niet elke dag op het menu hoeft te staan. En als je vlees eet kies dan bewust, voor beter vlees. Consumeer dus van kop tot kont, eet met je hart en je hoofd en niet alleen met je maag en mond.

 

13/03/2019

Website door Roel Oortgiesen