Ontbijt uit de pan

Ei met bosui, venkelworst, rode peper en ricotta

Of je nu wakker wordt met een kater of juist fris uit de veren gaat, een ei past bij ieder ontbijt. Eieren hebben de perfecte balans tussen voedzame basis en vettige guilty pleasure. In wat voor bui je ook bent, een ei kan altijd. Er zijn talloze manieren om je ei te bereiden. Dus vandaag geven we je een beetje inspiratie om je eitje dit weekend net iets meer flair te geven. Een ontbijt voor twee, met bosuitjes, ricotta en venkelworst.

Bereidingswijze

Worsten hoef je niet altijd in zijn geheel op te bakken. Natuurlijk hebben we ze niet voor niets in een mooi jasje gestoken, maar soms is het fijn om de inhoud los op te bakken. Zo ook vandaag.

Neem de twee venkelworsten en snij het vel open. Leeg de vulling in een warme pan met een beetje olie of boter. Bak dit ongeveer 5 minuten aan zodat de vulling uit elkaar valt.

De bosuien hoef je niet te snijden. Deze kunnen rechtstreeks de pan in. Bak ze een paar minuten mee voordat je de eieren er overheen breekt. Hele dooiers die later over het gerecht uitlopen, zijn ons favoriet, maar dat kun je naar eigen smaak bepalen.

Voor een scherp randje hakken we de rode peper fijn en bakken hem nog even mee.

Net voordat de eieren gaar zijn, top je het gerecht af met wat ricotta. Breng het geheel op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie.

23/10/2020

Ingrediënten

 

2 verse worsten Venkelzaad

4 bosuitjes

3 eieren

1 rode peper

100 gram ricotta

peper, zout en olijfolie

Website door Roel Oortgiesen