Broodje gemarineerde varkensnek van de BBQ

Het lekkerste broodje van de barbecue

Een van onze favoriete zomeractiviteiten is toch wel het aanslingeren van de barbecue. Het wachten tot de kolen gloeien, ondertussen alvast genieten van een koud biertje en een klein hapje… Sign us up!
Voor de komende editie van het Worstabonnement hebben we ons dan ook laten inspireren door de zomer. Toen de inhoud van het pakket eenmaal rond was, begon ons chefs brein overuren te draaien. Worsten braaien dat kennen we wel. Maar er is nog zoveel meer wat je kan maken met behulp van gloeiende kolen, én rook.

Zo kun je ook de lekkerste broodjes maken. Nee, dan hebben we het niet over een broodje hamburger. Wat dacht van je langzaam een geroosterd briochebroodje met daarop langzaam gegaarde varkensnek en spitskoolsalade met Aziatische twist. Het water loopt ons al in de mond! Nu is het garen van zo’n nek het ultieme slow cooking en op tijd beginnen de truc. En ondertussen, geniet je gewoon van het zonnetje.

Wil je zelf dit broodje varkensnek maken? Bestel dan snel de zomereditie van het Worstabonnement. Daarin zit een heerlijk gemarineerde varkensnek. Hoef je dat alvast niet meer in huis te halen! Bestellen kan nog t/m zaterdag 25 juli.

Bereidingswijze

Gaar de gemarineerde nek ongeveer 6 uur op de barbecue op een lage temperatuur van ongeveer 90 graden Celsius. Doe de deksel dicht om een continue warmte te creëren.
Is jouw barbecue hier niet geschikt voor? Dan kun je de nek ook garen in de oven. Verwarm de oven voor op 90 graden. Laat de nek hier 5 tot 5,5 uur garen. Leg hem vervolgens nog een half uur tot een uur op een niet al te hete barbecue; zo krijg je toch die rokerige smaak.

Verwijder de kern uit de spitskool en snijd de rest ragfijn. Snijd de bosui in dunne ringen, zo dun als je kan, en meng met de spitskool.
Maak een dressing van de gochujang, mayonaise, sojasaus en sesamolie. Meng goed door de spitskoolsalade en zet opzij.

Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijst. Snijd vervolgens iedere helft in repen en doe hetzelfde met de peentjes. Mix het limoensap met de suiker en een snuf zout, en maak hier de komkommer en wortel mee aan.

Bak de briochebroodjes af in de oven of leg even op het rooster van de barbecue. Snijd plakken van de nek en beleg ieder broodje met spitskoolsalade, twee plakken nek en top het af met aangemaakte komkommer en wortel.

23/07/2020

Ingrediënten
voor 4 personen

gemarineerde procureur
½ spitskool
½ bosje koriander
2 bosuitjes
2 bospeentjes
½ komkommer
sap van 2 limoenen
1 tl suiker
1 el gochujang
2 el mayonaise
1 el sojasaus
2 el sesamolie
4 brioche broodjes
zout

Website door Roel Oortgiesen