Maak worst met appelcidersaus met dit recept van Little Collins

Gorgonzola-dadel worsten met appelcidersaus, pastinaak-knolselderij puree en prei in grove mosterd

In deze bijzondere tijden denken we soms verlangend terug aan het pre-corona tijdperk, toen we nog regelmatig in onze favoriete restaurants te vinden waren. De meest bijzondere gerechten die vakkundig voor je worden bereid om vervolgens met een glimlach te worden geserveerd. Man, wat missen wij de horeca!

Maar we zitten natuurlijk niet voor niets met zijn allen thuis. Dus stropen we de mouwen op, trekken dat schort aan en toveren zelf wat lekkers uit ons eigen keukentje. Voor ons ook reden om een van onze favorieten te vragen om een recept te bedenken voor thuis. We belden met chef James van restaurant Little Collins. Hier eet je de lekkerste gerechten waarvoor hij zich laat inspireren door keukens van over de hele wereld.
James liet ook deze keer zijn creativiteit de vrije loop en kwam met dit comfortabele smaakvolle gerecht.
Oké, het werk moet je deze keer zelf doen maar met dit recept lukt het zelfs de grootste keukenkluns om iets waanzinnigs op tafel te zetten. Bij deze verklaren we jouw thuisrestaurant voor geopend!

​De seasonal met gorgonzola en dadels is tot 5 mei verkrijgbaar bij een van onze verkooppunten. Wil je het recept na die tijd maken? Gebruik dan onze verse worst met rode wijn en venkelzaad of kies voor de BBQ worst met tijm en nootmuskaat.

Bereidingswijze

Worsten, venkel en cidersaus
Bak de worsten in wat boter op middelhoog vuur. Doe na 5 minuten de venkelparten bij de worsten in de pan. Wanneer de worsten gaar zijn haal je ze uit de pan. De venkel blijft in de pan totdat deze mooi zacht en iets glazig is.

Haal dan de venkel uit de pan en giet de appelcider erin.

De restjes van de worst en venkel in de pan zorgen voor een extra smaakvolle saus. Kook de cider in tot er nog ongeveer de helft van over is. Roer er een eetlepel boter doorheen om de saus wat te verdikken en haal van het vuur.

Tip: koop een lekkere appelcider bij je lokale wijnwinkel (support your locals!). Beetje voor de worst en de rest voor de chef.  

Pastinaak knolselderij puree
Kook de knolselderij, pastinaak en ui in een pan met gezouten water. Voeg het laurierblad toe en kook de groenten tot ze gaar en zacht zijn.
Giet de groenten af, vergeet niet het laurierblaadje eruit te vissen, en doe de boter erbij. Stamp het geheel tot een gladde puree. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe.

Prei met grove mosterd
Smelt de boter in een pan en voeg de tijm toe. Gaar de prei rustig in de boter totdat die mooi gaar is. Voeg dan de grove mosterd toe en breng op smaak met wat peper en zout.

02/05/2020

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de worsten
4 Brandt & Levie seasonal: gorgonzola, dadel en walnoot worst
1 venkel, in parten gesneden
200 ml appel cider

Voor de puree
1 knolselderij, geschild in grove stukken
2 pastinaken, geschild en in grove stukken gehakt
½ ui, grof gehakt
1 laurierblad
50gram boter

Voor de prei
2 stuks prei, in repen gesneden
2 takjes tijm
2 theelepels grove mosterd
1 el boter

Website door Roel Oortgiesen