Kruidige zoete aardappelsalade met Ras el Hanout en amandel worst

Kruidige zoete aardappelsalade met onze seasonal Ras el Hanout en amandel

Ras el hanout is een typisch ingrediënt uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en betekent vrij vertaald ‘het beste van de winkel’: een mengeling van de beste kruiden die de handelaar te bieden heeft, waaronder kruidnagel, kaneel, rozenblad en korianderzaad. Het kruidenmengsel staat erom gekend in mum van tijd elk simpel gerecht naar een hoger niveau te tillen.
Dit maakt het een geschikte worst voor deze kruidige salade waar menig hart sneller van gaat kloppen.

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Stamp in een vijzel het koriander-, venkel- en komijnzaad fijn samen met de rasp van een halve citroen.

3. Schil de zoete aardappels, snijd ze in flinke stukken en maak aan met olijfolie en het kruidenmengsel.
Rooster de zoete aardappel vervolgens 45 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven.

4. Dan de worsten. Bak ze in een koekenpan aan beide kanten 7 minuten, tot ze gaar zijn. Je kan de worst ook een kwartier met de zoete aardappels meebakken in de oven.

5. Laat de worsten afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
Snij ondertussen de witlofbladeren los. Meng deze met rucola, fijn gesneden munt en fijn gesneden peterselieblaadjes. Maak het geheel aan met citroensap en een beetje olijfolie.

6. Maak een dressing door de tahin te mengen met de yoghurt en het water. Het zuur van de yoghurt kan ervoor zorgen dat de tahin samenklontert. Het water maakt er weer een glad mengsel van.
Maak op smaak met een snuf zout.

7. Snijd de worst in plakken en leg deze op de salade. Dresseer het geheel met de dressing en de granaatappel pitjes en serveren maar!

10/07/2018

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:

– 1 tl komijnzaad
– 1 tl korianderzaad
– 1 tl venkelzaad
– 1 citroen
– 2 zoete aardappels
– 4 Brandt&Levie Amandel en Ras el Hanout worsten
– 2 stronken witlof
– bos rucola
– klein bosje peterselie
– klein bosje munt
– olijfolie
– 2 el tahin
– 4 el yoghurt
– 2 el water
– 1 granaatappel
– zout naar smaak

Website door Roel Oortgiesen