Zo maak je dit linzengerecht voor bij pompoenworst | Brandt & Levie

Linzen met pompoenworst

Maak dit linzengerecht voor bij onze verse worst met pompoen & hazelnoot

Voor dit najaar hebben we een heerlijke verse worst met pompoen en hazelnoot aan ons assortiment toegevoegd. Serveer er dit linzengerecht bij.

Snijd pancetta, wortel, ui en selderij in fijne blokjes. Hak de knoflook fijn. Fruit alles in olijfolie gaar en voeg dan 1 theelepel tomatenpuree toe en vervolgens de linzen. Schenk er water bij tot het geheel net onder staat, doe de laurier erbij en breng aan de kook. (Snijd de schil van de gezouten citroen heel fijn en voeg toe.) Als de linzen droog dreigen te koken voeg je extra water of bouillon toe. Na ongeveer 20-30 minuten zullen de linzen gaar zijn.

Bak de spinazie 2 minuten in een klein beetje boter op het vuur. Bak de worsten aan beide kanten ongeveer 7 minuten in boter of olie. Neem een plat bord en maak een kring van de linzen. Dresseer de spinazie midden in het bord. Leg op de kring van linzen en spinazie de gebakken worst.

Lekker met een schaaltje dunne friet of geroosterde aardappelen en goede zure mayonaise.

18/10/2017

Ingrediënten
4 pompoen & hazelnoot worsten
1 wortel
1 ui
4 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
3 takjes tijm
150 gr pancetta
1 gezouten citroen (optioneel)
2 laurierblaadjes
150 gr linzen
1 tl tomatenpuree,
500 gr spinazie
boter
peterselie

 

Website door Roel Oortgiesen