Maak deze caponata alla Calabrese | Brandt & Levie

Maak deze Caponata alla Calabrese

Caponata vindt haar oorsprong in Sicilië, maar deze Calabrese versie is nog beter voor bij onze tijdelijkse smaak verse worst

Dit recept is ideaal om in de zomer te maken, omdat je dan alle groentes mooi rijp en vers van de markt kan krijgen.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de aubergines in blokken, strooi er zout overheen en zet opzij. Leg de tomaten 20 seconden in kokend water, haal ze eruit en ontvel ze. Snijd ze vervolgens in grote stukken en leg apart. Snijd de paprika’s dun in de lengte.

Neem een grote hapjespan en bak de aardappeltjes in olie totdat ze goudbruin en gaar zijn en zet ze daarna apart. Bak vervolgens in dezelfde pan de paprika en aubergine en zet deze daarna ook apart. Pak extra olie en bak de uitjes totdat ze glazig zijn en voeg een kopje water toe zodat de ui kan stoven. Als het water bijna is opgelost voeg je alle groenten er weer bij, inclusief de tomaten. Voeg azijn en de kappers bij de groenten.

Maak het gerecht af met goede olijfolie, fijngesneden peterselie, basilicum en peper en zout naar smaak.

25/07/2017

Ingrediënten

2 grote aardappelen
2 aubergines
3 paprika’s (liefst een rode, een groene en een gele)
4 rijpe (Belmonte) tomaten
1 rode ui (liefst Cipolla Tropea), dungesneden
Wijnazijn
Peterselie, fijngesneden
Basilicum
Groene olijven
Kappers
Olijfolie
Zout

Website door Roel Oortgiesen