Maak eens een pantosti met droge worst

Wikkel een tosti met gedroogde chiliworst in gerookt spek en je kan elke katerige zondagochtend aan

Soms komen de lekkerste tosti’s uit de pan. Deze pantosti is ideaal voor zondagen waarop je met een bonkend hoofd wakker wordt. Belegen met droge worst en kaas van topkwaliteit, en verpakt in het allerbeste gerookt spek: je kan jezelf, je geliefde of die ene vriend die na een nachtje goed naar de gallemiezen gaan op jouw bank is beland geen beter cadeau geven.

Recept

1. Snijd de droge worst in dunne plakjes. Verdeel de kaas en gedroogde worst over 4 sneden brood en leg de andere 4 sneden erbovenop. Smeer de buitenkanten van de boterhammen in met een beetje boter.

2. Wikkel om elke dubbele boterham 2 plakken gerookt spek en leg ze in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Leg iets zwaars bovenop de boterhammen. Bak ze per kant circa 5 minuten op laag tot middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is en de pantosti’s mooi van kleur zijn.

18/03/2018

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten:
– 1 gedroogde chiliworst
– 8 gelijke sneden zuurdesembrood
– 150 g geraspte gruyère
– 8 plakken gerookt spek
– boter
– 150 g geraspte belegen boerenkaas

Website door Roel Oortgiesen