Maak stamppot met palmkool voor bij onze rookworst | Brandt & Levie

Stamppot met palmkool en rookworst

Vol energie het nieuwe jaar in met deze stamppot met palmkool en rookworst

In Italië is de palmkool, cavollo nero, ongekend populair. De kool lijkt qua smaak en structuur op onze ouderwetse boerenkool. We maakten er een oer-Hollandse stamppot mee voor Simonetta, de chef van Dario Cecchini’s restaurant Solociccia. Ze vond het raar, maar lekker.

Bereidingswijze

1. Schil je aardappelen en snijd in flinke stukken. Haal de stelen uit de palmkool en snijd deze fijn. Doe de aardappelen in een pan met een laagje van 4 centimeter water. Breng het geheel aan de kook en leg de kool er op. Je kunt de worst ook op dit alles verwarmen. Anders moet je een andere pan opzetten met water dat tegen de kook aan is en je worst daar 15 minuten in wellen. Verwarm de melk in een pannetje.

2. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen en de kool gaar. Controleer dit door met een vork in de aardappelen te prikken. Giet het geheel af en stamp alles door elkaar terwijl je de melk en boter toevoegt. Serveer de rookworst op de stamppot.

04/01/2017

Aantal personen
4

Bereidingstijd
30 minuten

Ingrediënten
2 rookworsten
1kg aardappelen
400g palmkool
30g roomboter
1 1/2 dl melk
zout en peper

Website door Roel Oortgiesen