Met worstvlees gevulde pompoen

Maak met worstvlees gevulde pompoen van onze nieuwe tijdelijke smaak verse worst

Een winter zonder eekhoorntjesbrood is een winter niet geleefd, vinden wij bij Brandt & Levie. Daarom hebben we in onze nieuwe tijdelijke smaak verse worst porcini gestopt. Het resultaat is een in onze ogen ideale winterworst.

Heb je onze worst met eekhoorntjesbrood en rozemarijn in huis, maar heb je verder weinig inspiratie? Haal het vlees uit het darmpje om er dit belachelijk simpele, maar erg indrukwekkende gerecht mee te maken.

Onze tijdelijke smaak verse worst met porcini en rozemarijn is verkrijgbaar in ons Slagerijtje in de Houthavens, op de zuiderMRKT, in de webshop of bij een van onze verkooppunten.

Bereidingswijze

Dit is het ideale gerecht voor wanneer je vrienden over de vloer hebt en hen, zonder daar al teveel moeite voor te hoeven doen, wil verrassen. De magische truc hier is dat je de juiste pompoen uitkiest, zodat je ‘m niet hoeft te schillen. Kies zo’n mooie, ronde oranje pompoen uit – vaak zijn die biologisch.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen aan de bovenkant voorzichtig open en schep het zaad eruit met een lepel.

2. Snijd de bleekselderij, wortel, rode ui en venkel in kleine blokjes en doe alles in een mengkom. Ontdoe de worsten van hun vel, verkruimel het pepertje en snijd het brood in kleine blokjes. Breng de vulling op smaak met peper, zout en geraspte citroenschil. Meng alles goed door elkaar tot een stevige massa. Vul de pompoen met dit mengsel.

3. Zet de gevulde pompoen ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test of hij gaar is door er een mesje in te steken: de pompoen moet mooi zacht zijn en de vulling moet stevig aanvoelen. Serveer de pompoen in zijn geheel met een frisse salade erbij.

25/01/2018

Bereidingstijd
15 min + 45 min in de oven

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 biologische oranje pompoen

3 worsten met eekhoorntjesbrood en rozemarijn (ook lekker met bijna alle andere worsten)

2 stengels bleekselderij

1 wortel

1/2 rode ui

rasp van de schil van een 1/4 citroen

2 sneetjes oud wit brood

flinke hand gesneden peterselie

olijfolie

1/2 venkelknol

1/2 gedroogd pepertje

Website door Roel Oortgiesen