Maak nu deze parelcouscous met lam – ras el hanout worst

Onze seasonal verse worst met lam, ras el hanout en abrikoos is natuurlijk geïnspireerd door de Midden-Oosterse keuken. Tijdens een vakantie in Marokko werd Geert weer herinnerd aan haar veelzijdige keuken met hartverwarmende en kruidige smaken. Zo kwam het dat deze vakantie de inspiratie vormde voor onze nieuwste seasonal: verse worst met lam, ras el hanout en abrikoos.

We vroeg onze vriendinnen Nadia Zerouali en Merijn Tol, of zij een gerecht wilden verzinnen met deze worst. Want laten we eerlijk zijn, dit zijn de ongekroonde koninginnen van alles wat smaakt naar het Midden-Oosten. Het werd deze heerlijke Mediterrane parelcouscous, geïnspireerd op een recept uit hun kookboek: ‘Onder de Mediterrane Zon’.
Nadia en Merijn reisden van Spanje en Zuid-Italië via Marokko, Tunesië, Algerije en Libië naar Libanon. Onderweg ontdekten ze nieuwe smaken en verzamelden recepten. Het boek is een verslag van die reis en een ode aan de culinaire rijkdom, verscheidenheid en gelijkenis die ze onderweg tegen kwamen.

“Wees vooral niet zuinig, doe zoals wij, wees gul in je keuken: gebruik veel specerijen, veel kruiden, dan word je beloond met veel smaak. En proef en proef! Gebruik vooral je eigen creativiteit en inspiratie. Niks hoeft en alles mag. Yalla!’ – Nadia en Merijn”


Bereidingswijze 

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd ook de schil van de citroen fijn. Snijd de koriander grof.
Verhit wat olijfolie en bak de uien en knoflook 10 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens komijn, citroen en koriander toe en bak nog 5 minuten. Haal uit de pan.

Snijd de worsten in plakjes en bak ze goudbruin in de pan.

Kook de parelcouscous (of pasta) beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta in de pan met het ui-koriander-mengsel, de harissa en de gebakken worst.

Serveer en eet gelijk!

Ben je nieuwsgierig geworden naar andere recepten van Nadia en Merijn? Check dan eens hun website www.nadiaenmerijn.nl of doe jezelf een plezier en bestel een van hun heerlijke boeken.

11/06/2020

Voor 4 personen

Ingrediënten

2 uien
2 teentjes knoflook
1/2 el komijn
1/2 gekonfijte citroen
1 bosje koriander
olijfolie
2 Brandt & Levie worsten: Lam, ras el hanout & abrikoos
300 gram parelcouscous of korte kleine pasta
1/2 potje milde harissa (Nadia & Merijn’s SOUQ)
Website door Roel Oortgiesen