Party, Rock and Roll e Carne!

Maak kennis met onze leermeester Dario Cecchini

Hoe het allemaal begon
Dario Cecchini werd geboren in een echte slagersfamilie in een kleine stad in Toscane; Panzano. De familie Cecchini bestierde hier toen al zeven generaties lang een slagerij. 
Liefde en bewondering voor het slagersvak heeft hij altijd gehad maar Dario wilde niets liever dan dierengeneeskunde studeren. Toen de tijd daar was vertrok hij naar Pisa om aan zijn studie te beginnen. Na een jaar studeren werd er bij zijn vader kanker geconstateerd. Hij voelde de hete adem van zeven generaties Cecchini in zijn nek en besloot terug te gaan naar Panzano en de slagerij over te nemen.


De beroemdste slager ter wereld

Inmiddels mogen we wel zeggen dat Dario Cecchini de beroemdste slager ter wereld is. Zijn faam dankt hij aan zijn werkwijze, enthousiasme en oneindige passie voor het vak. Hij kan in vervoering raken wanneer een klant de juiste vragen stelt maar ook furieus wanneer hij in de gaten heeft dat er iets niet in de haak is. Het was dan ook die passie voor het vak en het vlees die ervoor zorgde dat hij een begrafenis organiseerde voor de bistecca alla Fiorentina. Toen deze ten tijde van de gekkekoeienziekte werd verboden

door de Italiaanse overheid, hield hij een plechtigheid compleet met kist. De laatste stukken bistecca die hij nog in zijn slagerij had veilde hij die middag. Zo maakte de wereld voor het eerst kennis met Dario.
Inmiddels is hij ook bekend bij het grotere publiek. Populaire chefs sluiten hem in zijn armen, vermelden hem in boeken en inmiddels is er een aflevering van de Netflix serie Chef’s Table waarin hij centraal staat. Van heinde en verre komen mensen om zijn slagerij Antica Macelleria Cecchini en restaurants te bezoeken of bij hem stage te lopen. Stagiaires blijven soms een paar dagen maar vaker weken, maanden of zelfs jaren. Altijd tegen kost en inwoning. Hij houdt vaak contact met zijn leerlingen en opent regelmatig een slagerij of restaurant van een van hen, waar dan ook ter wereld. 


Stage bij Dario

9 jaar geleden liepen we enkele maanden stage in zijn slagerij en restaurants. Hier wil hij enkel werken met dieren die een goed leven hebben gehad.
We leerden alles over grillen op open vuur, pijnboompittencake, wilde venkelpollen, ontdekten steeds meer slagersgeheimen en draaiden eindeloos veel salsiccia. Soms mochten we helpen met het uitbenen van een varken. Dit was een taak die eigenlijk Dario’s leermeester was toebedeeld: de maestro. Van Dario zelf leerden we zijn recepten voor onder andere verse worst, gepekelde tong en Tonno del Chianti. Al het werk in de slagerij en de restaurants werd elke dag begeleid met snoeiharde rock and roll afgewisseld met operettes. Zijn motto is dan ook niet voor niets ”Party, Rock and Roll e carne!”.

Samenwerking
Ook wij hebben altijd contact gehouden met onze leermeester. Zijn principes staan ook bij ons als worstmakers centraal. We zijn dan ook vereerd dat onze leermeester met ons wilt samenwerken en enorm trots op het resultaat! Niet alleen op deze droge worst maar
ook op de levering van het worstabonnement dat we met Dario hebben samengesteld. Je kunt dit pakket nog bestellen tot en met 31 mei. De levering is op woensdag 5 juni. Ben je al nieuwsgierig naar de droge worst van ons varken en Dario zijn geliefde wilde venkelpollen? Deze is nu te krijgen bij onze verkooppunten en te bestellen in de webshop. Proef ‘m nu!

21/05/2019

Benieuwd naar deze collab? Bestel ‘m dan nu!

Website door Roel Oortgiesen