Huisgemaakte rabarberchutney

Een friszure toevoeging op je paté

Om de lente te vieren hebben we een nieuwe paté gemaakt. Een knapperige en smeuïge notenpaté, vol hazelnoten, walnoten, pistache noten en gedroogde kers. Die paté is van zichzelf al een hit, maar wil je écht indruk maken op je gasten of je eigen smaakpapillen, serveer hem dan met deze eenvoudige friszure rabarberchutney.

RECEPT

Maak de rabarber goed schoon en snij in dunne plakjes. Doe de rabarber samen met de suiker in een kleine steelpan met dikke bodem en zet op een laag vuurtje.

Blijf goed roeren, laat 4 minuten zacht stoven en voeg vervolgens de azijn en water erbij. Laat alles nog een paar minuten stoven. Zorg dat het vuur laag blijft zodat je de rabarber niet stuk kookt.

Giet het geheel af, laat de rabarber afkoelen voordat je ‘m serveert. De rabarber kan je goed afgesloten en gekoeld ongeveer een week bewaren. 

Ingrediënten:

2 stengels rabarber

1 el suiker

1 el azijn

2 el water

Website door Roel Oortgiesen