Pastignocchi

Vandaag rollen we gnocchi

Kook de geschilde aardpeer stukken in ruim zout water. Als de aardpeer helemaal zacht is, draai je hem door een passe-vite of stamp je hem helemaal fijn. Laat afkoelen en meng nu met bloem, eidooiers, Parmezaan en een snuf zout. Kneed goed. Als het goed is ontstaat een elastisch deeg dat je kunt uitrollen. Voeg wat extra bloem toe als het te vochtig aanvoelt. Verdeel het deeg in vijf gelijke bollen en rol uit tot een worst met een diameter van ongeveer 4 centimeter. Snij de rol met een mes diagonaal in ruitjes van ongeveer 1,5 cm breed. Kook ze in ongeveer 3 minuten in heet water met genoeg zout, tot de gnocchi komen bovendrijven.

 

Zet een bakpan op het vuur met een flinke klont boter. Bak de gnocchi tot ze goudgeel kleuren. Voeg de blaadjes salie toe, bak ze mee en voeg nog een flinke klont boter toe aan de pan. Serveer direct met geraspte Parmezaan, een draai zwarte peper en de geroosterde walnoten.

Ingrediënten

500 g aardpeer (pastinaak of pompoen kan ook)
250 g bloem
2 eidooiers
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
boter
16 blaadjes salie
handvol geroosterde walnoten
extra Parmezaanse kaas

Website door Roel Oortgiesen