Prei met romesco

Prei? De fik erin!

Steek de barbecue, haard of het gasfornuis aan. Leg de paprika en de rode peper op het vuur en rooster tot rondom zwartgeblakerd. Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar beneden in de oven. Rooster de tomaten een half uurtje samen met de ongepelde tenen knoflook. Rooster ook de noten en het brood goudbruin in de oven, doe ze in de blender en maal redelijk fijn.

 

Haal de tomaat uit de schil, pel knoflook en schil ook de rode peper en paprika. Voeg de helft van de rode peper, de paprika en tomaten toe aan de noten en mix opnieuw. Voeg naar smaak zout, peper, en rodewijnazijn en olijfolie toe. Spoel de prei goed, leg op het vuur. Blaker rondom zwart en wikkel in zilverfolie. Leg de prei nog een klein half uur in de oven zodat deze helemaal gaar is, verwijder je de zwartgeblakerde buitenkant. Serveer met de romescosaus en fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

4 preien
1 paprika
2 tomaten
2 tenen knoflook
1 rode peper
25 gram amandelen
25 gram hazelnoten
1 snee/homp oud witbrood
rodewijnazijn
olijfolie
peterselie

Website door Roel Oortgiesen