Soep met veel groenten en spelt

Leeg je groentenla in deze minestrone. Alles kan. 

Goede groentebouillon en groene kliekjes zijn de basis. Bouillon kun je eens in de zoveel tijd maken en invriezen. Maar je kunt ook prima bouillon in blokvorm kopen.

Week de spelt even en kook hem in ruim water in een minuut of twintig gaar. Fruit in olijfolie de ui en knoflook aan, voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en breng flink op smaak met zout en peper. Snijd intussen alle groenten in kleine blokjes, elke andere vorm mag ook. Voeg alle groenten behalve de tomaat toe. Kook alles circa tien minuten. Als de aardappel beetgaar is gaan ook de uitgelekte spelt en kleingesneden tomaat erbij.

Serveer met gesneden basilicum en een scheutje olijfolie. Rasp er wat parmezaan over en geef er geroosterd brood bij.

Ingrediënten

1 liter groentebouillon
olijfolie
2 tenen knoflook
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 courgette
1 peen
2 aardappelen
100 gram gedopte erwtjes
150 gram spelt
2 tomaten
10 blaadjes basilicum
geroosterd brood
parmezaan

Website door Roel Oortgiesen