Recept van Café Modern

Maak dit gerecht met onze seasonal verse worst, artisjok, savooiekool en akkerpaddenstoelen!

Met onze eigen achtergrond als chefs vinden we het tof om te zien wat andere chefs voor gerechten bedenken met onze worsten. Deze keer vroegen we het aan Sander van Melick en Laurens Hensen, chef en souschef van Café Modern in Amsterdam. Zij maakten een gerecht met onze seasonal verse worst; piment d’Espelette en oregano. Deze seasonal kun je nog tot 1 mei bestellen, dus steek die handen uit de mouwen en zet snel dit gerecht op tafel!

Bereidingswijze

Draai de artisjokkenharten op in de keukenmachine met een klein scheutje olie. Draai het geheel tot een gladde massa. Als de massa niet mooi glad wordt, voeg dan nog een klein beetje olie toe. Breng ten slot op smaak met peper en zout en zet de crème opzij.

Zet een pan water op het vuur en breng deze tegen de kook aan. Let op; het water mag niet koken! Zet ook een kom met heel koud water, liefst met ijsklontjes klaar. Ondertussen haal je de bladeren in hun geheel van de savooiekool. Als het water op temperatuur is, blancheer je bladeren ongeveer 30 seconden. Koel de bladeren terug in de bak met ijswater die je zojuist hebt klaar gezet. Zou behouden ze een mooie bite! Haal de bladeren eruit als ze goed koud zijn en dep ze voorzichtig droog.

Leg een lange reep plasticfolie in de lengte neer. Hierop leg je de savooiekoolbladeren zo neer, dat ze steeds een klein stuk overlappen. Wanneer je de rol lang genoeg vind, schep je in het midden over de hele lengte een dikke streep artisjokkencrème. Vervolgens maak je er een rol van door eerst de onderkant kant naar binnen om te slaan en dan door te rollen, alsof je een sushi rol maakt. Vervolgens leg je de rol opzij.

De worsten bak je gaar in een pan. Wanneer de worsten bijna klaar zijn kunnen de akkerpaddenstoeltjes erbij. Bak ze ongeveer een minuut of 2 mee en haal alles uit de pan.

Snijd drie plakken van de rol en leg ze op een bord. Snijd de worst in drieën en leg de stukken tussen de artisjok rolletjes.
Verdeel als laatste de akkerpaddenstoeltjes over het bord en maak het gerecht eventueel af met enkele kwartjes gemarineerde artisjokkenhart.

23/04/2019

Ingrediënten

250 gram artisjokkenharten, eventueel uit blik of pot
1 savooiekool
150 gram akkerpaddenstoelen
4 verse worsten piment d’Espelette
olijfolie
zout en peper

Benodigdheden

keukenmachine
grote kom
plastic folie

Website door Roel Oortgiesen