De perfecte salade voor zomerse dagen

Maak deze salade van geroosterde tomaat en paprika, en serveer met amandel en worst.

Een van onze favoriete zomeractiviteiten is toch wel het aanslingeren van de barbecue. Het wachten tot de kolen gloeien, ondertussen alvast genieten van een koud biertje en een klein hapje… Sign us up!
Voor de zomereditie van het Worstabonnement hebben we ons dan ook laten inspireren door dit seizoen. Toen de inhoud van het pakket eenmaal rond was, begon ons chefs brein overuren te draaien. Worsten braaien dat kennen we wel. Maar er is nog zoveel meer wat je kan maken met behulp van gloeiende kolen, én rook.

Zoals een salade bijvoorbeeld. Een salade van de barbecue? Jazeker! Tomaten roosteren boven het vuur en de paprika’s zwart blakeren. Zo heb je een mooi basis voor een heerlijke salade, lekker bij worst. Wij serveren hem het liefst met de amandel-paprika worst. En laat die smaak nou net in de zomereditie van het Worstabonnement zitten…

Bereidingswijze

Smeer de tomaten en paprika’s in met olijfolie en leg ze op de barbecue. De tomaten draai je na 2 minuten om en rooster je in totaal een minuut of vijf. De paprika blaker je rondom zwart.

Haal de tomaten van het rooster en haal het velletje ervan af. Zodra de paprika helemaal zwart is, doe hem in een kom en dek die af. Zo laat je paprika’s nog een paar minuten stomen.

Rooster ondertussen de worst op de barbecue. Doe dit het liefst met de deksel erop, dit voorkomt grote vlammen. Grill ze in ongeveer 12 minuten gaar.

Haal nu ook het zwart geblakerde velletje van de paprika’s. Snijd de paprika en tomaat in grove stukken en maak aan met zeezout, fijngesneden knoflook, azijn en olijfolie. Hak de amandelen grof en snijd de peterselie fijn. Garneer de salade met peterselie, amandel en in plakken gesneden worst.

19/07/2020

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 grote tomaten
2 rode paprika’s
6 el olijfolie
4 worsten, bijvoorbeeld die met amandel en paprika
1 teen knoflook
4 el rode wijnazijn
100 gram geroosterde amandelen
1 klein bosje peterselie
zeezout

Website door Roel Oortgiesen