SNERT: een revolutie in blik

SNERT is geboren uit liefde voor hét icoon van de Hollandse keuken

Stevig, bomvol smaak en hartstikke gezond. Een ieder van ons heeft warme herinneringen aan koude of regenachtige dagen die ‘s avonds weer helemaal goed kwamen boven een bord snert met worst. Iconisch.

Iets minder iconisch bleek het toen Samuel en Joris (Bijdendijk) een blik erwtensoep uit de supermarkt open trokken. Het blik was niet alleen spotgoedkoop, maar de soep was ook flink zuur, korrelig van structuur en zat vol met e-nummers. Wij vinden het een zonde dat het icoon van de Nederlandse keuken er zo bij ligt. Dat moet anders kunnen. Inblikken is een fantastische methode en erwtensoep is er uitermate geschikt voor. Het zou dus niet moeilijk moeten zijn om die twee eervol samen te brengen.

We gingen samen aan de slag ontwikkelden een recept dat op grote schaal te produceren is en ook echt lekker smaakt! Het is een soep met veel blad- en knolselderij, wortel, pastinaak en natuurlijk flink wat van onze rookworst. Op deze manier kunnen we erwtensoep uit blik met recht weer iconisch noemen. Eten uit blik is een magische uitvinding, dat mogen we weer wat meer beseffen. Het begint allemaal met goede ingrediënten. SNERT is onze eerste inzet maar we zijn van plan om de wereld van blik de komende jaren een flinke poetsbeurt te geven!

2020 kunnen we best een snert-jaar noemen, daarom hebben we ervoor gekozen om SNERT geheel in stijl te lanceren op vrijdag de 13e. Zo krijgt het jaar toch nog een positieve draai. SNERT is verkrijgbaar zijn in de pop-up SNERT-bar, bij STACH winkels en in Amsterdam op Deliveroo.

13/11/2020

Website door Roel Oortgiesen