Worstjes in een bed van luchtig deeg

Trek een welverdiend biertje open en serveer daarbij: Toad in the Hole

Wij hebben worstenbroodjes, Engeland heeft al sinds de achttiende eeuw Toad in the Hole: worstjes gebakken in Yorkshire pudding, een luchtig beslag. In ongebakken toestand liggen de worsten op een bed van deeg; tijdens het bakken rijst het beslag totdat de Yorkshire pudding de worsten volledig omwikkelt.

 

Elke zichzelf respecterende pub in Engeland heeft dit gerecht op de menukaart staan. Weinig verrassend dus dat kroegtijger Samuel Levie er tijdens zijn tijd in Engeland verknocht aan geraakte. Met een frisse salade erbij is dit gerecht zijn favoriete comfortfood. Johannes van Dam deelde zijn recept en noemde daarbij onze worst zijn favoriete saucijzen. Een groot compliment, maar nu is het aan jou om te beslissen of je het met hem eens bent. Maak je eigen Toad in the Hole en laat het ons weten. Succes!

Recept

1. Meng de melk met de bouillon en voeg al roerend de bloem toe. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten. Voeg vervolgens de eieren en zout en peper naar smaak toe en roer alles goed los. Laat het mengsel een uurtje rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

2. Bak de saucijzen om en om in de boter in een braadslee waar ze ruim in passen tot ze beginnen te kleuren. Haal de braadslee van het vuur en giet het beslag rond de worsten. Zet de braadslee een minuut of 25 in de oven. Het geheel moet mooi goudbruin worden en, zoals Samuels Engelse familie zegt, lekker huffy puffy worden. Eet met een frisse salade.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:
35 min

Ingrediënten

– 4 Brandt & Levie-verse worsten naar keuze
– 2 eieren
– 125 g bloem
– 150 ml lekkere bouillon
– 150 ml melk
– zout en peper
– 40 g roomboter

Website door Roel Oortgiesen