Proef vanaf 2 mei: verse worst met amandel en ras el hanout

Het kruidenmengsel ras el hanout leerden we samen met chef-kok Iwan Driessen maken

‘De juiste kruiden voor ras el hanout vinden, is een beetje als drugs kopen. Je moet altijd net ietsje langer zoeken om iemand te vinden die het goede spul verkoopt’. Dit zijn de woorden van chef-kok Mario Christerna uit Los Angeles. ‘Niemand in mijn restaurant weet wat er in de kruidenmix zit. Ik bewaar het op mijn kantoor. Ik slaap met deze kruidenmix naast me. Je kunt niemand vertrouwen, toch?’

 

Ras el hanout is een typisch ingrediënt uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en betekent vrij vertaald ‘het beste van de winkel’: een mengeling van de beste kruiden die de handelaar te bieden heeft, waaronder kruidnagel, kaneel, rozenblad en korianderzaad. Het kruidenmengsel staat erom gekend in mum van tijd elk simpel gerecht naar een hoger niveau te tillen. Dat die chef-kok dus met zijn recept de slaapkamer induikt, begrijpen we ergens wel. Het is niet voor de hand liggend om een samenstelling voor ras el hanout te vinden waar je compleet gelukkig mee bent.

 

Toen Geert acht jaar geleden samen met Iwan Driessen, eigenaar en chef van Rotisserie Rijsel in Amsterdam, in de professionele keuken stond, leerden ze samen de perfecte samenstelling voor ras el hanout maken. En die ras el hanout maken we bij Brandt & Levie nog steeds. We stopten ‘het beste van de winkel’ (of in ons geval liever: ‘het beste van de slagerij’) in onze nieuwe tijdelijke smaak worst, samen met amandelnoten, dille en munt. Want het beste vlees verdient alleen de beste ingrediënten!

 

Deze worst is tot eind juli verkrijgbaar in onze slagerij in de Houthavens, op de ZuiderMRKT, bij een van onze verkooppunten of via de webshop.

Website door Roel Oortgiesen