Zo maak je eggs benedict met Brandt & Levie ham

Het wordt tijd om je breakfastgame naar een hoger niveau te tillen

Oké, het Paasweekend staat voor de deur, maar onderstaand ei-recept is ook vet handig voor Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Moederdag, Vaderdag en elke gelegenheid die vraagt om een feestelijk ontbijt. Het wordt tijd om je breakfastgame naar een hoger niveau te tillen en wij helpen je hier uiteraard bij. Zorg dat je bij je bakker heerlijk verse brioche-buns haalt en onze ham mag niet ontbreken! Hij is te verkrijgen bij een hoop van onze Ambassadeurs of vraag bij jouw favoriete winkel of zij de ham bij ons voor je kunnen inkopen.

Recept

We beginnen eerst met de hollandaise. Klop de eierdooier met de witte wijnazijn en 2 el water au bain-marie in 5-10 minuten luchtig. Voeg heel langzaam de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn voordat je ze samenvoegt. Zo worden ze samen een lobbige saus.

Breng op smaak met peper en zout. Begint je saus te schiften? Geen paniek. Klop er een paar druppels warm water doorheen om hem te redden.

Pocheer intussen 4 eieren (zacht koken mag ook). Hoe je een ei het beste kan pocheren legt Ronald Hoeben hier goed uit.

Snijd de briochebollen open en bak even in een droge pan of op de grill. Smeer in met boter en leg hierop de ham, het eitje een lepel de hollandaise en de kervel. Serveer direct.

 

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:

1 eidooier

1 el witte wijnazijn

1 el water

125 gram gesmolten boter

4 eieren

4 brioche bollen

150 gram B&L ham dun gesneden

kervel

Website door Roel Oortgiesen