VEEL GESTELDE VRAGEN

OVER HET WORSTABONNEMENT

Voor hoeveel personen is het worstabonnement?

Het worstabonnement is voor 2 personen bedoeld. Wij willen mensen inspireren om beter vlees én minder vlees te eten. Je kan dus niet dagelijks van het pakket eten, want vlees hoort iets speciaals te zijn. Met het pakket kan je ruim twee maanden genieten van het beste vlees van goed gehouden Nederlands varken.

Wat zit er in het worstabonnement?

Om de twee maanden ontvang je van ons een pakket met onze culinaire worsten en vleeswaren, uitsluitend gemaakt van goed gehouden Nederlands varken. De precieze inhoud verschilt per periode. Ook zullen we in recepten toevoegen voor heerlijke (bij)gerechten bij onze worst.

Hoe kan ik een abonnement afsluiten?

Dat is heel simpel. Ga naar de webshop en klik op worstabonnement. Klik op Abonneer Nu en en voeg het worstabonnement in je winkelmand. Voer al je gegevens in en betaal met iDEAL of Creditcard. Bij betaling van € 0,01 cent geef je toestemming aan Stichting Mollie Payments om een opdracht te sturen aan je bank om het bedrag via een SEPA-incasso van je rekening af te schrijven. Je ontvangt per mail een bevestiging van je bestelling. In je persoonlijke account kan je nu je eigen abonnement inzien, pauzeren en annuleren. Voor de verzending ontvang je van ons nog een bevestigingsmail met de inhoud van het pakket. De inhoud verschilt per periode.  

Op welke manier kan ik betalen?
Om een abonnement af te sluiten betaal je eerst € 0,01 eurocent direct via iDEAL of creditcard. Betalingen worden uitgevoerd door Stichting Mollie Payments. Met de betaling geef je toestemming aan Mollie Payments om namens ons per periode het abonnementsgeld automatisch van je rekening af te schrijven. Dit gebeurt via SEPA incasso, het Europees systeem voor automatische incasso. Lees hier meer over het betalen van het worstabonnement.
Hoe kan ik mijn abonnement pauzeren of beëindigen?

In je persoonlijke account kan je je abonnement pauzeren of beëindigen. Je abonnementsgeld wordt altijd op de 1e van de maand van elke nieuwe periode van je rekening gehaald. Zorg ervoor dat je minimaal 7 dagen voor de nieuwe periode je abonnement pauzeert of beëindigd.  

Betaaldatum Leverdatum (woensdagavond tussen 18.00 en 22.00)
Via iDEAL of CC (officieel 1 december)  
1 februari 2019 5 februari 2019
1 april 2019 3 april 2019
1 juni 2019 5 juni 2019
1 augustus 2019 7 augustus 2019
1 oktober 2019 9 oktober 2019
1 december 2019 4 december 2019
Ik heb geen e-mail ter bevestiging ontvangen

Het kan zijn dat de mail in je spambox is beland of dat je per ongeluk een typefout hebt gemaakt met het invullen van je mailadres. Heb je deze twee opties bekeken en nog steeds geen mail? Neem dan even contact met ons op via webshop@brandtenlevie.nl.

Wanneer kan ik het pakket ontvangen?

Het pakket bij het worstabonnement wordt de eerste woensdagavond tussen 17.00 en 22.00 uur van elke nieuwe periode bij je thuisbezorgd.

Betaaldatum Leverdatum (woensdagavond tussen 17.00 en 22.00)
Via iDEAL of CC (officieel 1 december)  
1 februari 2019 5 februari 2019
1 april 2019 3 april 2019
1 juni 2019 5 juni 2019
1 augustus 2019 7 augustus 2019
1 oktober 2019 9 oktober 2019
1 december 2019 4 december 2019
Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op moment van levering?

Het beste is natuurlijk dat iemand aanwezig is op het door jou aangegeven adres. We leveren verse producten af die na ontvangst gekoeld bewaard moeten worden. Ben je toch niet thuis? Dan leveren we het pakket bij de buren af. Wanneer dit geen optie is wordt het pakket de volgende dag nogmaals aangeboden door onze transporteur. Zij bewaren het pakket gekoeld zodat de kwaliteit perfect in orde blijft.

Wat zijn de verzendkosten?
Bij het worstabonnement vragen we een transportbijdrage van € 4,95.
Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Al onze verse producten worden vacuüm verpakt. Onze droge worsten in papier gewikkeld. We versturen je bestelling in een kartonnen doos. Het transport wordt gedaan door Leen Menken, die gekoeld levert.

Waar leveren jullie?

Wij leveren door heel Nederland behalve op de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen. Voorlopig is onze webshop niet bestemd voor België.

OVER ONS BEDRIJF

Hebben jullie ook een eigen winkel?

Jazeker, je kan ons vinden op de Archangelkade 9 in de Houthavens in Amsterdam. Onze slagerij is vijf dagen per week geopend, op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur. 

Kan ik een kijkje nemen in jullie worstmakerij?

Iedereen is welkom om Brandt & Levie in de Houthavens in Amsterdam te bezoeken. Via het raam in ons slagerijtje kun je ook in onze productie ruimte kijken. 

Ik wil graag op de hoogte blijven van jullie bedrijf en producten.
Dat kan! Word de ‘worst fan’ en schrijf je onderaan deze pagina in voor alle updates uit onze slagerij.
Kan ik ook zakelijk op jullie webshop bestellen?

Voor zakelijke bestellingen kun je contact opnemen met ons via info@brandtenlevie.nl of 088-0442100.

Waar kan ik met een klacht of suggestie terecht?

We stellen feedback zeer op prijs, stuur een mail naar info@brandtenlevie.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch zijn we ook altijd te bereiken via 088-0442100.

Waar zijn jullie producten te koop?

Onze verkooppunten vind je hier. Ben je op zoek naar een specifiek product? Neem dan van tevoren contact op met de desbetreffende winkel om er zeker van te zijn dat het product verkrijgbaar is. Staat je favoriete winkel er niet tussen? Meld het ons via info@brandtenlevie.nl of stuur een berichtje via Facebook, Twitter of Instagram.

Mijn vraag staat hier niet tussen.

Kan je het antwoord op je vraag niet vinden? Stuur dan een mailtje naar info@brandtenlevie.nl

OVER BESTELLEN EN BEZORGEN

Hoe kan ik online bestellen?
Ga naar onze webshop.

Voeg producten toe aan je mandje.

Selecteer de gewenste leverdag en levertijd.

Betaal online.

Ontvang per mail een bevestiging van je bestelling.

Je producten worden klaargezet om verzonden te worden.

Ontvang een bevestigingsmail van onze transporteur Leen Menken met een track-&-trace-code.

Zorg ervoor dat je thuis bent op moment van levering.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen
Stuur een mailtje met je vraag of wens naar webshop@brandtenlevie.nl onder vermelding van je ordernummer en we gaan ons best doen om je te helpen.
Op welke manier kan ik betalen?
Je kan betalen via iDEAL of creditcard. Betalingen worden gedaan door Stichting Mollie Payments.
Ik heb geen e-mail ter bevestiging ontvangen
Het kan zijn dat de mail in je spambox is beland of dat je per ongeluk een typefout hebt gemaakt met het invullen van je mailadres. Heb je deze twee opties bekeken en nog steeds geen mail? Neem dan even contact met ons op via webshop@brandtenlevie.nl.
Op welke dagen kan ik mijn bestelling ontvangen?

We leveren alleen op woensdag tussen 17.00 uur 22.00 uur (bestellen voor maandag 14.00 uur) en zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur (bestellen voor donderdag 14.00 uur).

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op moment van levering?
Het beste is natuurlijk dat iemand aanwezig is op het door jou aangegeven adres. We leveren verse producten af die na ontvangst goed (en evt. gekoeld) bewaard moeten worden. Ben je toch niet thuis? Dan leveren we het pakket bij de buren af.
Waarom bezorgen jullie niet dagelijks?
We maken culinaire worsten die we zo vers mogelijk bij jullie willen afleveren. Op de knakworst en boudin blanc na, maken we alles op bestelling vers. Deze vakkundig gemaakte producten kunnen we daarom maar twee keer per week bezorgen.
Wat zijn de verzendkosten?
Vanaf een ordergrootte van € 100,- is de verzending gratis, bij kleinere bestellingen vragen we een transportbijdrage van € 4,95.
Hoe wordt mijn bestelling geleverd?
Al onze verse producten worden vacuüm of gasverpakt. Onze droge worsten in papier gewikkeld. We versturen je bestelling in een kartonnen doos, het transport wordt gedaan door Leen Menken wat gekoeld levert.
Waar leveren jullie?
Wij leveren door heel Nederland behalve op de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen. Voorlopig is onze webshop niet bestemd voor België.

OVER ONZE DROGE WORST

Hoe bewaar ik een droge worst?
De beste plek voor een droge worst is de maag. Mocht je de worst toch willen bewaren doe dit dan op een koele en donkere plek. Wij raden aan om de worst in vetvrijpapier te rollen en in de koelkast te leggen. Veel verkooppunten hebben ook bewaarzakjes.
Kan ik het velletje eten van de droge worst?
Je kunt het velletje eten, maar het is gebruikelijk om deze te verwijderen. De schimmels en gisten aan de buitenzijde hebben hun werk al gedaan.
Is jullie droge worst rauw?
Droge worst is niet gegaard. We zouten, fermenteren en drogen de worst. Zo is die wel geconserveerd, maar technisch gesproken nog rauw.
Mag je droge worst eten als je zwanger bent?
Er zijn veel discussies over wat men wel en niet mag eten bij zwangerschap. Wij zijn geen experts, maar raden aan (net als bij rauwmelkse kazen) de droge worst een tijdje aan je voorbij te laten gaan.
Wat is het witte aan de buitenkant?

De witte poederachtige laag aan de buitenkant van de worst is schimmel. Deze schimmel ontstaat tijdens het fermentatie- en rijpingsproces. Ze zorgt ervoor dat de worst zijn specifieke smaak krijgt. Naast de witte schimmel komen ook de kleuren: wit, lichtblauw, oranje en groen voor. Dit is normaal bij artisanale productie van droge worst. We kiezen ervoor dit niet te wassen en te vervangen voor een ‘nep schimmel’ in de vorm van rijstebloem

Hoe lang kan ik de worst bewaren?
De droge worst is lange tijd houdbaar en daarvoor is het drogen van vlees ook bedoeld. Wij geven de worst vanaf verkoop een tht (tenminste houdbaar tot) van twee maanden, maar op de juiste manier bewaren zorgt ervoor dat de worst langer mee kan.
Zitten er gluten in de worst?
In onze droge worst zitten geen gluten. In onze verse worsten in principe ook niet, behalve in de boudin noir (bloedworst) en boudin blanc.
Zit er lactose in de worst?
In onze droge worsten zit sowieso geen lactose. In de boudin blanc zit dit wel in de vorm van room.
Waarom zit er dextrose in de worst?

Dextrose is voeding voor de melkzuurbacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een verlaging van de ph waardoor de worst geconserveerd wordt. De restwaarde van de suiker is in principe 0, maar we vermelden wel graag wat we in de worst stoppen.

Zijn jullie droge worsten biologisch gecertificeerd?

Een deel van ons assortiment droge worsten is biologisch gecertificeerd. Je kunt op de voorzijde van het label zien of jouw worst van ‘biologisch varken’ of van ‘eigen varken’ is gemaakt.
De eigen varkens zijn varkens die opgroeien bij bevriende boeren met eenzelfde visie op een goed varkensleven als wij. De biologische varkens komen van Nederlandse bodem en hebben veel ruimte zowel binnen als buiten. SKAL houdt het toezicht bij de biologische bedrijven en hanteert de hoge maatstaven voor dierenwelzijn.
Meer over onze varkens kun je hier lezen. 

OVER ONZE VERSE WORST

Hoe bereid ik een verse worst?
Laat de worst eerst 15 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm een stevige koekenpan op matig vuur. Dep eventueel de worst droog met keukenpapier. Braad de worst in een klein beetje (olijf)olie en/of boter in 12 minuten volledig gaar. Prik niet in de worst. Laat de worst een minuut rusten voordat je hem aansnijdt.
Zitten er gluten in de verse worst?

In onze verse worsten zitten in principe geen gluten, behalve in de boudin noir (bloedworst) en boudin blanc. Kijk altijd even naar de ingrediënten declaratie van de betreffende worst om het zeker te weten.

Zit er lactose in de worst?
In onze droge worsten zit sowieso geen lactose. In de boudin blanc zit dit wel in de vorm van room.
Kan ik de producten invriezen?

Gevacumeerde producten zoals de knakworst en verse worsten zijn geschikt om in te vriezen. We raden aan om producten niet langer dan twee maanden in de vriezer te bewaren.
Heb je de worsten ontdooit? Eet ze binnen een dag op.

Waarom zit in jullie vleeswaren natriumnitriet?

Natriumnitriet, kleurzout of colorosezout zorgen ervoor dat vleeswaren na het bakken of koken hun kleur behouden. De paté en ham zijn daardoor mooi van kleur. Wij gebruiken dit in zeer beperkte mate.

WORD WORST FAN EN BLIJF OP DE HOOGTE

Website door Roel Oortgiesen