VERSE WORST: EINDELOOS EXPERIMENTEREN

Als chefs leerden we verse worst maken. Uiteindelijk is worst een recept in een darm en komt een worstmaker eerder in de buurt van een chef dan van een slager. Je kunt eindeloos experimenteren met smaken en texturen.

Malen
We malen het vlees op diverse platen om zo verschillende grofheden te verkrijgen. Onze venkel en bakchorizo zijn bijvoorbeeld grof gemalen en de klassieke braadworst en Thai curry weer wat fijner. We maken een onderscheid tussen 13mm, 8mm, 5mm, 3mm of 2 x 3mm.

Het vlees dat we gebruiken voor verse worst komt van de schouder, de buik en de achterpoot.

Kruiden
Al onze recepturen zijn zelf gecreëerd en de kruidenmengsels worden dagelijks vers bereid. De meesten kruiden komen heel binnen en malen we zelf vlak voor we de worst maken. Sommige worden nog eerst geroosterd voor een maximale overdracht van de smaak. De kruiden meng je door het vlees. Het mengen van het vlees bepaalt uiteindelijk de structuur van de worst en is dus zeer belangrijk. Je hebt te maken met mager en vet vlees, vocht, zout en kruiden. In eerste instantie niet elkaars beste vrienden, maar de worstmaker zorgt met de juiste techniek en juiste temperatuur dat het de beste maatjes worden.

Naast verse worsten maken we ook gewelde worsten die makkelijk zijn te grillen, zoals onze BBQworsten, en gerookte worsten zoals klassieke knakworst, rookworst en bockworst.

BEKIJK OOK

Website door Roel Oortgiesen